+359 2 9523933

Аркон България ЕООД

Термотрансферен печат – това е един от способите за нанасяне не текстова и графична информация на опаковката на стоката. . Пренасянето на карбона се осъществява с помощта на точково нагряване до температура 120–190°С на термотрансферната лента (рибон) в мястото на съприкосновение с материала на опаковката/етикета.

Етикетите за термотрансферен печати мат следните преимущества:

  • В• Добър контраст на текста и графичните изображения; • Устойчивост на температурни и външни въздействия; • Възможност за нанасяне на маркировка на хартия , фолио, синтетични материали.

Принтера позволява да се решат широк спектър задачи по маркирането на продукция. При този способ на нанасяне на текст или изображения може да се подбере такъв тип ТТ лента, така че отпечатаната с него информация да бъде устойчива към изтриване, въздействие на вода и химически вещества (например, миещи средства).

Термотрансферните принтери могат да бъдат лесно интегрирани на различни производствени линии. Благодарение на мобилната и ергономична конструкция на печатащото устройство, то се монтира лесно в хоризонтална или вертикална опаковъчна машина.

Термотрансферния принтер е снабден с надеждна стойка с вграден енкодер, който позволява да се синхронизира процеса на движение на опаковъчния материал с нанасянето на маркировката. Като допълнителна опция се предлагат направляващи валове за принтера.