+359 2 9523933

Аркон България ЕООД

За технологията

Термо мастиленоструйна технология (т.н. BubbleJet) – това е добре изпитан метод на печат, отличаващ се с чистота и надеждност, който не изисква големи експлоатационни разходи и производствени площи.Термо мастиленоструйна технология (т.н. BubbleJet) – това е добре изпитан метод на печат, отличаващ се с чистота и надеждност, който не изисква големи експлоатационни разходи и производствени площи.

Термо мастиленоструйния принтер Domino G-серия се използва широко във фармацията, хранителната индустрия, козметиката предмети за лична хигиена итютюневата промишленост.

Преимущества на термо мастиленоструйния печат:

  • Висока скорост – висококачествен печат при висока скорост с помощта на стотици микроскопични дюзи, работещи с висока честота.
  • Високо качество на отпечатания текст и графика, като резултат от много точно позициониране на мастилените капки върху повърхността.
  • Лесно обслужване - не се изисква специална подготовка за инсталиране на принтерите и тяхната поддръжка.
  • Висока надеждност с минимални разходи за поддръжка - подмяна на касетата в печатащата глава може да се направи за по-малко от една минута, и без да се налага връзка със сервизен инженер.
  • Гъвкавост – печат с използване на множество глави едновременно; подмяната на черно мастилото с цветно става само със смяна на касетата.
  • Икономичност – ниски експлоатационни разходи, лесна, бърза и чиста процедура по смяна на мастилото; липсата на необходимост от промиване и подгряване съкращава времето за включване-изключване на принтера.

Как работи технологията

В термо мастиленоструйния принтер Domino се използват касети с интегриран набор от малки електрически подгряващи камери, направени по фотолитографски способ. За формиране на изображение, принтерът изпраща електрически импулс към нагревателните елементи, за да се създаде микровзрив от пара в камерата и появяването на мехурчета , които изтласкват капки мастило навън през дюзата. Мастилените капки се позиционират с висока точност на повърхността на печата, като създават образи , текстове, графики и баркодове.