+359 2 9523933

Аркон България ЕООД

За технологията

Термотранферният печат се използва все по-широко поради относително лесния начин на нанасяне на информация. Технологията е основана на принципа на разтапяне на карбона, намиращ се на обратната страна на термотрансферната (карбонова) лента, разположена между повърхността за маркиране и нагряващата печатаща глава.

Печатащата глава нагрява карбона в необходимите полета и той се прехвърля на повърхността на опаковката на продукта, като след това бързо се охлажда, образувйки върху повърхността на материала изображение с висока резолюция.

Важните преимущества на карбоновата лента са устойчивостта на иначе негативните фактори на околната среда като вода, спирт и различни разтворители. Карбоновата лента практически не губи своите качества в течение на времето.

Преимущества

  • Висока резолюция на отпечатаното изображение
  • Компактни размери на термотрансферните принтери V-серия
  • Отпечатаните изображения чрез термотрансферна технология имат висока устойчивост на атмосферни и механични въздействия.
  • Висока скорост за нанасяне на информация върху опаковъчното фолио


АРКОН БЪЛГАРИЯ ЕООД предлага широка гама от консумативи за термотрансферни принтери. Поддържаме на склад различни размери карбонови ленти, както и други консумативи от водещи световни производители, които отговарят на най-високите международни стандарти за качество.